Keress pénzt a mobiloddal és nyereményjáték!

 

 

Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

Saját oldalaim (36 db) csoportositva linkajánlóval

 

2010. március 2., kedd

Sziklapapagáj

Sziklapapagáj (Cyanoliseus patagonus)


KépBejegyzés beállításaiHossza: 45 cm
Szárnya: 24-25 cm
Farka: 24 cm
Csőre: 2,9 cm

Feje, nyaka, köpenye és hátának felsőrésze olajbarna, háta alsó része, farkcsíkja és felső farkfedői sárgák, némi olajzöldes árnyalattal. Torka és begye szürkés-barna, a begytájék felső része kétoldalt fehéres, combja és hasának középső része narancsvörös, alsó része zöldes-sárga. Szárnyán a fedőtollak olajzöldek, a kézfedők és a kézevezők külső zászlói kékek, a karevezők külső zászlói kékes-zöldek. Farkának felső felülete kékes-zöld, az alsó barna, az alsó farkfedők olaj-sárgák. Írisze sárgás-fehér, a csőre szürkés-fekete, lába hússzínű. A fiatalok írisze halványszürke, csőrük felső kávája szaruszínű.

Élőhelye: Chile középső, Uruguay déli része, Argentína.

Alfajok: A C. p. andinus színei fakóbbak, hasán a sárga szín kisebb kiterjedésű vagy hiányzik, élőhelye Északnyugat-Argentína. A C. p. byroni a törzsalaknál nagyobb, hasán és combján a vörös, ill. sárga szín jobban érvényre jut, begyén feltűnő fehéres sáv húzódik, élőhelye Chile középső része.

Tápláléka: magvak, gyümölcsök, zöldségek.

A fészekalja átlagosan 3 tojás. A kotlási idő 24-25 nap. A kirepülési idő kb. 8 hét, a tojó egyedül ül a tojásokon.

Tartása: tágas voliert ill. kalitkát igényel. Védőházikóval ellátott kerti volierben átteleltethető. Gyorsan megszelídül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése